Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Orman Meyveli Pasta Tarifi

Orman Meyveli Pasta

Orman Meyveli Pasta Tarifi

Orman Meyveli Pasta tarifi: Orman Meyveli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Orman Meyveli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Orman Meyveli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanyası için:

  • 8 adet yumurta
  • 375 gram un
  • 250 gram toz şeker
  • 125 ml. su
  • 12 gram kabartma tozu

Servisi için:

  • 6 adet küçük boy yuvarlak pasta tabanı (hazırlayacağınız
  • 100 gram pastacılık kreması (krem patisserie)
  • 60 gram krem şanti
  • 50 gram frambuaz
  • 50 gram böğürtlen
  • 40 gram frenk üzümü
  • 50 gram çilek püresi (ya da şurubu)
  • 60 gram frambuaz sos

Orman Meyveli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pastanın pandispanyası için; yumurta, toz şeker, su, un ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın.
  • Tek seferde belirli bir sıra gözetmeksizin eklediğiniz tüm malzemeyi, mikserle 5-6 dakika çırpın.
  • Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız düz bir tepsiye pandispanya hamurunu yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50-55 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan pandispanyayı, fırın tepsisinde dinlendirdikten sonra ters çevirerek çıkartın. Yağlı kağıdı hafifçe çekerek alın.
  • İki kişilik pasta hazırlamak için hazırladığınız pandispanyadan yuvarlak bir kalıp yardımıyla altı eşit parça çıkartın.
  • Üç katlı olacak olan ilk pastayı hazırlamak için; bir adet yuvarlak pasta tabanını servis tabağına alın. Çilek püresiyle ıslattığınız pasta katı üzerine pastacılık kreması sürün.
  • Frambuaz, böğürtlen ve frenk üzümü tanelerinden ekleyin. Üzerlerine krem şanti sürün.
  • İkinci kat pandispanyayı kapatıp, aynı işlemleri tekrarlayın. Son katı kapattığınız pastayı, krem şantiyle sıvadıktan sonra meyvelerle süsleyin.
  • Üzerine frambuaz sos gezdirdiğiniz pastayı hazır hale getirin. Diğer pastayı hazırlamak için aynı işlemleri, kalan pandispanya katları ve malzemelerle tekrarlayın.
  • Taze taze hazırladığınız pandispanya ile hazırlanan üç katlı orman meyveli pastayı, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Orman Meyveli Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Meyvelerin taze ve ayıklanmış olmasına dikkat edin. Pandispanya katlarını sonradan devrilmemesi için düzgün bir şekilde yapıştırın.Pandispanyayı, dinlendirdikten sonra kullanın.Pandispanya hamurunu çok fazla karıştırmadan hazırlayın.

Orman Meyveli Pasta tarifi için servis önerisi

Pastayı; büyük boy iki adet pasta tabanı kullanarak da hazırlayabilir, dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025