Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Orijinal Manolya Tatlısı Tarifi

Orijinal Manolya Tatlısı

Orijinal Manolya Tatlısı Tarifi

Orijinal Manolya Tatlısı tarifi: Orijinal Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Orijinal Manolya Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Orijinal Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı (2 parmak eksik) yoğunlaştırılmış süt (400 gram)
  • 3 paket krema
  • 1 paket pişirilmeyen vanilyalı toz puding (110 gram)
  • 300 mililitre soğuk su
  • 3-4 adet muz
  • 1 paket bebe bisküvisi

Orijinal Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Koyulaştırılmış süt 10-15 saniye çırpılır. Soğuk su eklenip bir dakika hızlı devirde çırpıldıktan sonra toz puding eklenir ve 2-3 dakika daha çırpılır. Karışım dolapta en az bir saat bekletilir. (Gece boyunca bekletebilirsiniz)
  • Soğuk krema yüksek devirde iyice sertleşene kadar çırpılır. Sertleşince azar azar yoğunlaştırılmış sütlü karışıma eklenir.
  • Söndürmeden spatulayla karıştırılır. Bebe bisküvileri bir kaba ufalanır. (Tamamen toz olmasına gerek yok, elinizle parçalayabilirsiniz)
  • Sonra büyük bir triffle kabına veya tek tek küçük kaselere bebe bisküvisi, muz ve puding  karışımı sırayla dizilir. Karışım bitene kadar böyle devam edilir.
  • Sonra dolapta en az 3-4 saat dinlendirilir. (Bekledikçe kıvamı daha güzel oluyor daha uzun bekletebilirsiniz) Afiyet olsun.

Orijinal Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Karıştırırken tadarak krema miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025