Orijinal Manolya Tatlısı Tarifi
Orijinal Manolya Tatlısı tarifi: Orijinal Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Orijinal Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Orijinal Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı (2 parmak eksik) yoğunlaştırılmış süt (400 gram)
- 3 paket krema
- 1 paket pişirilmeyen vanilyalı toz puding (110 gram)
- 300 mililitre soğuk su
- 3-4 adet muz
- 1 paket bebe bisküvisi
Orijinal Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Koyulaştırılmış süt 10-15 saniye çırpılır. Soğuk su eklenip bir dakika hızlı devirde çırpıldıktan sonra toz puding eklenir ve 2-3 dakika daha çırpılır. Karışım dolapta en az bir saat bekletilir. (Gece boyunca bekletebilirsiniz)
- Soğuk krema yüksek devirde iyice sertleşene kadar çırpılır. Sertleşince azar azar yoğunlaştırılmış sütlü karışıma eklenir.
- Söndürmeden spatulayla karıştırılır. Bebe bisküvileri bir kaba ufalanır. (Tamamen toz olmasına gerek yok, elinizle parçalayabilirsiniz)
- Sonra büyük bir triffle kabına veya tek tek küçük kaselere bebe bisküvisi, muz ve puding karışımı sırayla dizilir. Karışım bitene kadar böyle devam edilir.
- Sonra dolapta en az 3-4 saat dinlendirilir. (Bekledikçe kıvamı daha güzel oluyor daha uzun bekletebilirsiniz) Afiyet olsun.
Orijinal Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Karıştırırken tadarak krema miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.