Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Orijinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi

Orijinal Amerikan Kurabiyesi

Orijinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi

Orijinal Amerikan Kurabiyesi tarifi: Orijinal Amerikan Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Orijinal Amerikan Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Orijinal Amerikan Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 275 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da toz vanilin)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 250 gram sütlü ya da bitter çikolata

Orijinal Amerikan Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve şekerleri bir kabın içerisine alın. Mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
  • Ardından yumurta ve vanilya özütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Karbonat, tuz ve unu eleyerek azar azar ilave edip mikser veya spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Çikolatalarınızı minik parçalar halinde doğrayın ve kurabiye hamurunun içerisine aktarıp spatula yardımıyla karıştırın. Ardından hamurunuzun üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
  • Ardından çıkarıp oda sıcaklığında 20-30 dakika bekleterek yumuşamasını sağlayın. Bir kaşık yardımıyla veya dondurma kaşığı yardımıyla şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 9-11 dakika arası pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca servis edin. Afiyetler olsun!

Orijinal Amerikan Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Vanilya özütü yerine vanilin kullanabilirsiniz. Esmer şeker yerine beyaz şeker de kullanabilirsinz. Tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Un ve karbonatı eleyerek harca ilave edin. Sert bir kurabiye olmamasına özen gösterin. Toparlanmayan yumuşak bir hamur olmalı. Dinlendikçe kıvamı toparlanacaktır. Damla çikolata yerine normal çikolata kullanırsanız lezzeti ve kıvamı nefis olacaktır. En az 1 saat en ideali ise 1 gün buzdolabında dinlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025