Örgü Açma Tarifi
Örgü Açma tarifi: Örgü Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Örgü Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Örgü Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 şişe soda
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 5 su bardağı un
Üzeri için:
Örgü Açma tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisinde ılık süt, maya ve toz şekeri karıştın.
- Birkaç dakika bu karışımı beklettikten sonra un ve tereyağı haricindeki tüm malzemeleri azar azar ilave edin ve karıştırın.
- Ardından unu azar azar ilave etmeye başlayın ve hamuru yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak dokulu ve ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde un ilave etmeyi ve yoğurmayı bırakın. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında 40 dakika mayalandırmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra avuç içi büyüklüğündeki boyutlarda bezeler elde edin ve bu bezeleri minik rulolar şeklinde açın.
- İçlerine tereyağını koyun ve sarın. Ellerinizle uzun rulo şekilleri verin.
- Bu şekilde elde ettiğiniz üç ruloyu saç örgüsü örer gibi örün.
- Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisinin üzerine aktarın ve üzerlerini örtün. Bu şekilde 30 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanan açmaların üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Ardından keyifle tüketin.
Örgü Açma tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine susam ya da isteğe bağlı olarak çörekotu serpebilirsiniz. İçlerine peynir, patates, zeytin ya da farklı harçlar ilave ederek hazırlayabilirsiniz.