Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Omurice Tarifi

Omurice

Omurice Tarifi

Omurice tarifi: Omurice için gerekli malzemeler nelerdir? Omurice nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Omurice yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı susam yağı

Omlet için:

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet taze soğan

Omurice tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeler ufak küpler halinde doğranarak sertlik sırasına göre sıvı yağda soteleyin.
  • Tuz,limon suyu ve domates püresini de ekleyip bir iki dakika sebzelerin hafifçe yumuşamasını bekleyin.
  • Pirinçleri de karışıma ilave edin ve soya sosu, susam yağı eklemesinden sonra pirinçlerden hafif cızırtılar duyup kızarma ibaresi görene kadar tavada soteleme işlemine devam edin.
  • Yumurtaları tuz ile çırpın. Sıcak, yapışmaz ve yağlanmaz tavada omleti kenarlardan ortaya ve hafifçe karıştırarak kurutmadan pişirin. Omletin ortasının nemli kalması çok önemli.
  • Pirinçleri bir kaseye doldurun ve tabağa ters çevirin. Omleti de pilavı örtecek şekilde üzerine kaydırın.
  • Acı sos, mayonez ve ince kıyılmış taze soğan ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025