Omurice Tarifi
Omurice tarifi: Omurice için gerekli malzemeler nelerdir? Omurice nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Omurice yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı taze zencefil
- 1/2 su bardağı bezelye
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limon suyu
- 2 su bardağı haşlanmış pirinç
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam yağı
Omlet için:
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet taze soğan
Omurice tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeler ufak küpler halinde doğranarak sertlik sırasına göre sıvı yağda soteleyin.
- Tuz,limon suyu ve domates püresini de ekleyip bir iki dakika sebzelerin hafifçe yumuşamasını bekleyin.
- Pirinçleri de karışıma ilave edin ve soya sosu, susam yağı eklemesinden sonra pirinçlerden hafif cızırtılar duyup kızarma ibaresi görene kadar tavada soteleme işlemine devam edin.
- Yumurtaları tuz ile çırpın. Sıcak, yapışmaz ve yağlanmaz tavada omleti kenarlardan ortaya ve hafifçe karıştırarak kurutmadan pişirin. Omletin ortasının nemli kalması çok önemli.
- Pirinçleri bir kaseye doldurun ve tabağa ters çevirin. Omleti de pilavı örtecek şekilde üzerine kaydırın.
- Acı sos, mayonez ve ince kıyılmış taze soğan ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.