Omletli Kahvaltılık Bohçalar Tarifi
Omletli Kahvaltılık Bohçalar tarifi: Omletli Kahvaltılık Bohçalar için gerekli malzemeler nelerdir? Omletli Kahvaltılık Bohçalar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Omletli Kahvaltılık Bohçalar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pastırmalı-omletli kahvaltılık bohça için:
- 4 yaprak milföy hamuru
- 250 gram cheddar peyniri (rendelenmiş)
- 8 dilim pastırma (çemensiz)
- 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- 8 adet yumurta (çırpılmış)
- 2 adet kırmızı kapya biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 3 adet biber (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı-omletli kahvaltılık bohça için:
- 4 yaprak milföy hamuru
- 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 adet yumurt sarısı (üzerine sürmek için)
- 8 adet yumurta (çırpılmış)
- 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 200 gram mantar (doğranmış)
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Omletli Kahvaltılık Bohçalar tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede çırpılmış yumurtaları, biberleri, tuz ve karabiberi karıştırın.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğiniz ve ısıttığınız tavada yumurta karışımını karıştırarak pişirin.
- Oda sıcaklığında hafif yumuşamış milföy hamurlarının 1 yaprağından 2 üçgen çıkacak şekilde çaprazlama ikiye bölün.
- Fırın tepsisinin içerisine pişirme kağıdını serin.
- Milföy hamurlarının sivri uçları dışarıya bakacak ve yuvarlak olacak şekilde tepsiye dizin ve birbirine değen hamurları parmaklarınız yardımıyla bastırarak birbirlerine yapıştırın.
- Hamurun sivri olan uçlarına doğru pastırmaları yerleştirin.
- Hamurun geniş olan kısmına cheddar peynirinin yarısını koyun.
- Cheddar peynirinin üzerine biberli omletin tamamını ekledikten sonra geriye kalan cheddar peynirini de ekleyin ve milföy hamurlarının sivri uçlarını ortaya doğru kapatarak bir bohça oluşturun.
- Tüm yüzeylere yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
- 190 derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis edin.