Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Omlet Tarifi

Omlet

Omlet Tarifi

Omlet tarifi: Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kasesinde 4 adet yumurtayı bir kasenin içerisine alın.
  • Yarım çay kaşığı tuz ve biberi birleştirin.Bir çırpıcı yardımıyla alttan üste doğru hava kabarcıkları oluşana kadar güzelce çırpın.
  • Tavanızı ısıtın ve 1'er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
  • Ardından yumurta karışımını tavaya dökün.Ocağınızın altını kısın ve alt kısmı kızarana adar pişirin.
  • Omletin alt kısmı kızarıp, üst kısmı hafif sulu kaldığında tavanızı önce doğru eğip omleti ikiye katlayın.
  • 1-2 dakika daha bu şekilde pişirip ocaktan alın.
  • Soğumadan sevis edin.

Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Kabarık bir omlet için yumurtaları çatal yerine mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Kalın ve yanmaz-yapışmaz tabanlı bir tava kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız yumurta sayısı ve istediğiniz omlet kalınlığına göre kullandığınız tavanın yüzeyini genişletin.Omletin tavaya yapışmaması için seçtiğiniz tavaya dikkat edin. Hafifçe yağlayıp yağın fazlasını alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025