Okonomiyaki Tarifi
Okonomiyaki tarifi: Okonomiyaki için gerekli malzemeler nelerdir? Okonomiyaki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Okonomiyaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Barbekü sos için:
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı soya sosu
- 3,5 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı barbekü sos
Mayonez sos için:
- 1 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Okonomiyaki harcı için:
- 120 gram un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 30 mililitre süt
- 120 mililitre su
- 2 adet yumurta
- 350 gram lahana
- 80 gram taze soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
Üzeri için:
- 30 gram kuru et (ya da pastırma)
Okonomiyaki tarifi nasıl yapılır?
- Barbekü sos için tüm malzemeleri bir kap içinde karıştırın ve 10 dakika dolapta bekletiniz. Aynı işlemi mayonez sos için de yapınız.
- Okonomiyaki harcı için unu geniş bir kabın içerisine alın ve ortasına çukur açarak tuzu serpiştirin. Ardından sütü, suyu ve yumurtaları ekleyip çırpın.
- Harç pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırpa işlemine devam edin. Okonomiyaki harcını 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Lahanayı ve taze soğanı ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin ve suyunu sıkın. Doğradığınız tüm sebzeleri harcın içine ekleyin ve karıştırın.
- Tavaya 1 yemek kaşığı yağı ekleyin ve fırçayla yağı tüm tavaya dağıtın. Okonomiyaki harcını 1 cm kalınlığı geçmeyecek şekilde tavaya alın ve kenarlarından düzelterek kısık ateşte pişirin.
- Alt kısmı piştikten sonra üzerine kuru et yerleştirin ve ters çevirip kapağını kapatın. 3-4 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. 10 dakika boyunca kontrollü pişirin.
- Tabağa aldığınız okonomiyakinin üzerine hazırladığınız barbekü ve mayonez soslarını sürün ve servise hazır hale getirin.
Okonomiyaki tarifinin püf noktası nedir?
Ocağın kısık ateşte olmasına ve kontrollü piştiğine emin olun.