Oklavasız Katmer Tarifi
Oklavasız Katmer tarifi: Oklavasız Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Oklavasız Katmer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Oklavasız Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Oklavasız Katmer tarifi nasıl yapılır?
- Suyu ılıklaştırın ve bir kaseye aldıktan sonra içerisine mayayı ekleyip, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
- Mayalanması için üstünü kapatıp 5 dakika kadar bekletin. Bu sırada gerekli olan unu ayrı bir kaba alıp içine şeker ve tuzu ekleyin.
- Kabarmış olan mayalı suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üstünü örtün ve 20 dakika bekletin.
- Bekleme süresinin sonunda hamuru 8 eşit bezeye ayırın ve üstünü örtüp 20 dakika daha bekletin.
- Sıvı yağı bir kaba alın ve ikinci bekleme süresinin sonunda elleriniz yağlayıp, her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
- Tereyağını eritin ve açtığınız her bir hamurun üstüne bir fırça yardımı ile tereyağından sürün.
- Sonra kenarlarını ortada birleştirip, üstü üste dizin. 10 dakika kadar da bu şekilde bekletin.
- Sonra her bir hamuru rulo yapın.
- Ardından her bir ruloyu kıvrık yeri üstte kalacak şekilde bastırarak elinizi yağlayarak tekrar pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Her seferinde az bir miktar sıvı yağı döktüğünüz bir tavada, krep pişirir gibi arkalı önlü çevirerek katmerlerinizi pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!