Oklavasız El Açması Börek Tarifi
Oklavasız El Açması Börek tarifi: Oklavasız El Açması Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Oklavasız El Açması Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Oklavasız El Açması Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un
İç harcı için:
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Hamuru yağlamak için:
Oklavasız El Açması Börek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için gereken tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım. Unu koyarken dikkatli ekleyin, un markasına göre miktar fark edebilir.
- Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra 8 bezeye ayırın. Her bezeyi merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım ve birkaç kaşık yağ ile üzerini yağlayalım. Tüm bezelerin aralarını yağlayıp bir üst üste dizelim.
- Araları için yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ kullandım. Bolca yağlayın lütfen. Hamurumuzun incecik açılabilmesi için bu gereklidir. Hamurun üzerini bir poşet ile örtüp 1 saat dinlendirelim.
- İç harcımızı hazırlayalım. Haşlanmış patates, soğan ve baharatları karıştırıp hazırlayalım. Hamurlar dinlendikten sonra önce ilk açtığımız hamurdan başlayarak tezgaha alalım.
- Kenarlarından elimiz ile çekiştirerek açalım. İncecik şekilde açılırken bazı yerleri delinebilir bu sorun değil. İc harcımızı da koyup saralım ve şekildeki gibi fırın tepsimize koyalım.
- Fırına verirken üzerini de fırça ile yağlayarak 200 derece alt üst ayar fırında pişirelim. Afiyet olsun.