Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Oğmaç Çorbası Tarifi

Oğmaç Çorbası

Oğmaç Çorbası Tarifi

Oğmaç Çorbası tarifi: Oğmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Oğmaç Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Oğmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler:

  • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 litre su (arzuya göre et suyu)

Oğmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye un, tuz ve yumurtayı top top hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağ ile soğanı kavurun. Tereyağının yanmaması için 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyerek kavurabilirsiniz.
  • Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domates rendesi ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suyun içerisine küçük hamur parçalarını yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.

Oğmaç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Arzuya göre içerisine kıyma , nohut veya fasulye ekleyerek de pişirebilirsiniz.

Oğmaç Çorbası tarifi için servis önerisi

Servis esnasında içerisine, 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyerek tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025