Oğmaç Çorbası Tarifi
Oğmaç Çorbası tarifi: Oğmaç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Oğmaç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Oğmaç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer malzemeler:
- 1 adet soğan (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 4 diş sarımsak
- 1/2 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 litre su (arzuya göre et suyu)
Oğmaç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kaseye un, tuz ve yumurtayı top top hamur haline gelene kadar yoğurun.
- Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağ ile soğanı kavurun. Tereyağının yanmaması için 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyerek kavurabilirsiniz.
- Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domates rendesi ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Sarımsak ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suyun içerisine küçük hamur parçalarını yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
- Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.
Oğmaç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre içerisine kıyma , nohut veya fasulye ekleyerek de pişirebilirsiniz.
Oğmaç Çorbası tarifi için servis önerisi
Servis esnasında içerisine, 1 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ekleyerek tüketebilirsiniz.