Oğlak Tandır Tarifi
Oğlak Tandır tarifi: Oğlak Tandır için gerekli malzemeler nelerdir? Oğlak Tandır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Oğlak Tandır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet süt oğlağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 fincan ayçiçek yağı
- 1 bağ yeşil soğan
- 5 yaprak taze nane
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz ( Etleri ovmak için ve sos için )
Oğlak Tandır tarifi nasıl yapılır?
- Oğlak etinizi kasabınıza but, incik, göğüs vb...olacak şekilde iri parçalar halinde hazırlatın.
- Bol su ile yıkayıp, kurulayın. Bir parça tuz ile etinizi ovalayın.
- Bir siniye et parçalarınızı yanaşık düzen yerleştirip, sininin kenarından bir bardak kadar su verin.
- Sininizin üzerini önce bir yağlı kağıt, ardından bir folyo ile örtüp 200 derece fırına sürün. Yaklaşık 2 saat kontrollü olarak pişmeye alın. Bu arada suyunun azalıp azalmadığını kontrol ederek gerekiyorsa azar azar su ilave edin ki dibine tutmasın.
- Üzerinin kızarmaya başladığını gördüğünüz ve pişmesini gözlemlediğiniz etlerinizi, siniyi kenara alıp, ters yüz edin. Üzerindeki yağlı kağıdı ve folyolu koymadan yeniden fırına sürün. Bu arada suyunu kontrol ederek, gerekiyorsa ilave edin.
- Etlerin pişmesinin sonuna yaklaşırken sosunu hazırlamaya geçin. Bunun için bir tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanları pembeleştirin. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. 1/2 bardak kadar su ilave edip sosu açtırın ve göz göz tıkırdayınca kadar pişirmeye devam edin.
- Doğradığınız taze soğanları ve kıyılmış nanelerinizi ekleyin. Tuzunu dengeleyip bir süre birlikte lezzetlendirin. Tüm ürünlerin bir parça ateş görmesini temin edin.
- Fırındaki oğlak etiniz pişip nar gibi olunca siniyi azıcık kenara alıp hazırladığınız sosu etlerin üzerine gezdirin. Tepsinin dibindeki suyu da ara ara etlerin üzerine gezdirerek yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.
- Afiyet olsun.
Oğlak Tandır tarifinin püf noktası nedir?
Etlerinizin üzerindeki örtüyü alıp çevirdikten sonra fırında etler daha çabuk kuruyabilir diyerek suyunun kontrollünü takip edin. Ara ara bir kaşıkla bu suyu etlerin üzerine de gezdirerek hem eti yumuşak tutun hem de lezzetlendirin.