Nutella’lı Lokma Tatlısı Tarifi
Nutella’lı Lokma Tatlısı tarifi: Nutella’lı Lokma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Nutella’lı Lokma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
180 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Nutella’lı Lokma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lokma için:
- 300 gram un (yaklaşık 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
- 3 adet yumurta
- 70 gram tereyağı (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 100 gram şeker (yaklaşık 1/2 su bardağı)
- 1 adet limon rendesi
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Süsleme için:
- 90 gram Nutella (yaklaşık 6 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı kıyılmış fındık
Nutella’lı Lokma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurta eritilmiş tereyağını çırpın. Şekerli vanilin, tuz, şeker ve limon kabuğu rendesini de ekleyin. Ardından kalan tüm kuru malzemeleri ilave edin ve pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Üstünü streç filmle örtün ve en az 2 buçuk saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru dolaptan çıkarın ve çok sayıda küçük hamur topları yapmak için küçük küçük yuvarlayın.
- Hamur toplarını iyice kızarmış bol yağda kızartın, ardından yağını emmesi için havlu kağıda alın.
- Her tabak başına 4 lokma olacak şekilde porsiyonlayın. Üzerlerine sıkma torbasına aldığınız Nutella'dan sıkın.
- Fındık serpiştirip ılıkken servis edin, afiyet olsun!