Nussecken (Fındık Köşeleri) Tarifi
Nussecken (Fındık Köşeleri) tarifi: Nussecken (Fındık Köşeleri) için gerekli malzemeler nelerdir? Nussecken (Fındık Köşeleri) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Nussecken (Fındık Köşeleri) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Fındıklı karışım için:
- 4 su bardağı fındık
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 paket vanilin
- 1 su bardağı toz şeker
Hamuru için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Nussecken (Fındık Köşeleri) tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaseye hamur için un hariç tüm malzemeler alınıp yoğurulur. Son olarak un yavaş yavaş eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, üzerine hamur bastırılarak açılır.
- Hamur bekletilir ve fındıklı sos hazırlanır. Karışım için bir tencereye yağ alınır, üzerine şeker eklenip fokurdayana kadar ateşte bekletilir. (Arada karıştırılır.)
- Vanilinler eklenir. Daha sonra toz haline gelen 2 su bardağı fındık eklenir. Ve son olarak 2 su bardağı dövülmüş fındıklar eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Hamurun üzerine biraz bal sürülür, üzerine fındıklı karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına üzeri kızarana kadar bekletilir.
- Son olarak kare şekillere kesilir, daha sonra da kareleri ikiye bölerek üçgen elde edilir.nKenarlarını eritilmiş çikolataya bandırabilirsiniz. Afiyet olsun