Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Norveç Kurabiyesi Tarifi

Norveç Kurabiyesi

Norveç Kurabiyesi Tarifi

Norveç Kurabiyesi tarifi: Norveç Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Norveç Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Norveç Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un (500 gram)
  • 3/4 çay bardağı süt (175 gram)
  • 100 gram tereyağı
  • 20 gram kuru maya
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 45 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay kaşığı kakule
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Meyve karışımı:

  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı portakal reçeli (ya da limon reçeli)
  • 30 gram ceviz

Norveç Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Maya yarım çay bardağı ılık süt ile eritilir.
  • Un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılarak maya içerisine ilave edilir.
  • 10 dakika ön mayalanma için beklenir. Diğer malzemelerde üzerine ilave edilerek hamur güzelce yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek 20 25 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur mayalandıktan sonra içerisine kuru meyveler ve ceviz eklenerek tekrar karıştırılır.
  • Hamur tezgahın üzerinde yarım cm olacak şekilde açılır ve kurabiye kalıplarıyla veya istenildiği gibi şekil verilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yarım saat kadar mayalanmak için ılık bir yerde bekletilir.
  • Mayalanan kurabiyelerin üzerilerine toz şekeri serpilerek önceden ısıtılmış 190° fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025