Norveç Kurabiyesi Tarifi
Norveç Kurabiyesi tarifi: Norveç Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Norveç Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Norveç Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4,5 su bardağı un (500 gram)
- 3/4 çay bardağı süt (175 gram)
- 100 gram tereyağı
- 20 gram kuru maya
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 45 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay kaşığı kakule
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Meyve karışımı:
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı portakal reçeli (ya da limon reçeli)
- 30 gram ceviz
Norveç Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Maya yarım çay bardağı ılık süt ile eritilir.
- Un karıştırma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılarak maya içerisine ilave edilir.
- 10 dakika ön mayalanma için beklenir. Diğer malzemelerde üzerine ilave edilerek hamur güzelce yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek 20 25 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalandıktan sonra içerisine kuru meyveler ve ceviz eklenerek tekrar karıştırılır.
- Hamur tezgahın üzerinde yarım cm olacak şekilde açılır ve kurabiye kalıplarıyla veya istenildiği gibi şekil verilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yarım saat kadar mayalanmak için ılık bir yerde bekletilir.
- Mayalanan kurabiyelerin üzerilerine toz şekeri serpilerek önceden ısıtılmış 190° fırında 20 dakika kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.