Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nokul Tarifi

Nokul

Nokul Tarifi

Nokul tarifi: Nokul için gerekli malzemeler nelerdir? Nokul nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nokul yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Nokul tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru üzüm sıcak suda ıslanır.
  • Hamur için olan sıvı malzemeler önce birbiriyle karıştırılır. Sonrasında bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur. Yarım saat mayalandırılır.
  • İç harç için ceviz kırılır. Üzüm kurulanır. Tereyağ eritilir. Toz şeker, tahin, tarçın ve tereyağının yarısı birbiriyle karıştırır.
  • Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve ayrılan tereyağıyla ince şekilde açılır. Tahinli karışım sürülür. Üzerine ince açılan hamur konur. Tahinli karışım sürülür.
  • Üzerine ince açılan hamur konur. Tereyağ sürülür üzüm ve ceviz serpilerek rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir.
  • Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Nokul tarifinin püf noktası nedir?

Üzümü suda yumuşatma işlemi fırında pişerken kurumasını engelleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Nokul ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021