Nokul Tarifi
Nokul tarifi: Nokul için gerekli malzemeler nelerdir? Nokul nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Nokul yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 paket tereyağı (eritilmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı yoğurt
İç malzemesi için:
- 1 paket kuru üzüm
- 1 küçük boy kase kavrulmuş fındık
- 1,5-2 su bardağı toz şeker
Nokul tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç bütün malzemeler karıştırılıp, yoğrulur.
- En son un eklenir (kıvamına dikkat ederek ekleyin). Yumuşak açılacak kıvamda bir hamur elde edilir (çok yumuşak olursa da çok sert olursa da açılmaz, yırtılır).
- Onun için unu azar azar eklemek önemli.
- Hamuru 7'ye bölüyoruz. İncecik (neredeyse zar kadar) bir hamur açıyoruz.
- İç malzemesi için; kuru üzüm, iri kıyılmış kavrulmuş fındık ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz. (hamurun içerisinde şeker yok o yüzden iç malzemesine şeker koyuyoruz.)
- Açtığımız hamura iç malzemeyi (İç malzemeyi 7 parça hamura yetecek kadar eşit bir şekilde yayamaya dikkat edin.) iyice yayıp rulo yapıyoruz.
- Baklava dilimi şeklinde kesiyoruz.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Nokul tarifinin püf noktası nedir?
Unu dikkatlice eklemeniz gerekiyor. Hamuru ince bir şekilde açmanız gerekiyor.