Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nokul Tarifi

Nokul

Nokul Tarifi

Nokul tarifi: Nokul için gerekli malzemeler nelerdir? Nokul nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nokul yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Nokul tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru üzüm sıcak suda ıslanır.
  • Hamur için olan sıvı malzemeler önce birbiriyle karıştırılır. Sonrasında bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur. Yarım saat mayalandırılır.
  • İç harç için ceviz kırılır. Üzüm kurulanır. Tereyağ eritilir. Toz şeker, tahin, tarçın ve tereyağının yarısı birbiriyle karıştırır.
  • Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve ayrılan tereyağıyla ince şekilde açılır. Tahinli karışım sürülür. Üzerine ince açılan hamur konur. Tahinli karışım sürülür.
  • Üzerine ince açılan hamur konur. Tereyağ sürülür üzüm ve ceviz serpilerek rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir.
  • Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Nokul tarifinin püf noktası nedir?

Üzümü suda yumuşatma işlemi fırında pişerken kurumasını engelleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025