Nokul Tarifi
Nokul tarifi: Nokul için gerekli malzemeler nelerdir? Nokul nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Nokul yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
- 2 su bardağı kuru üzüm
- 2 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tahin
- 150 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Nokul tarifi nasıl yapılır?
- Kuru üzüm sıcak suda ıslanır.
- Hamur için olan sıvı malzemeler önce birbiriyle karıştırılır. Sonrasında bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur. Yarım saat mayalandırılır.
- İç harç için ceviz kırılır. Üzüm kurulanır. Tereyağ eritilir. Toz şeker, tahin, tarçın ve tereyağının yarısı birbiriyle karıştırır.
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve ayrılan tereyağıyla ince şekilde açılır. Tahinli karışım sürülür. Üzerine ince açılan hamur konur. Tahinli karışım sürülür.
- Üzerine ince açılan hamur konur. Tereyağ sürülür üzüm ve ceviz serpilerek rulo şeklinde sarılır. 2 parmak kalınlığında kesilir.
- Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Nokul tarifinin püf noktası nedir?
Üzümü suda yumuşatma işlemi fırında pişerken kurumasını engelleyecektir.