Nohutlu Tavuk Yahni Tarifi
Nohutlu Tavuk Yahni tarifi: Nohutlu Tavuk Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Tavuk Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Nohutlu Tavuk Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet tavuk
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 büyük su bardağı nohut (önceden suda bekletilmiş)
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nohutlu Tavuk Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk ve suda bekletilmiş nohutu, yeteri kadar suyla haşlamaya bırakın.
- Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ile şeffaflaşana kadar kavurun.
- Soğana biber salçasını ekleyip çiğliği gidene kadar kavurun ve baharatları ekleyin.
- Hazırladığınız soğanlı salçalı sosu, tavuğu haşladığınız suya ekleyip soğanlar tamamen yumuşayana kadar kaynatın. Afiyet olsun.
Nohutlu Tavuk Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Tuz ayarına dikkat edin. Salça tuzlu olursa yemeğiniz de tuzlu olur. Mümkünse Antep salçası kullanın. Dağ kekiğiniz yoksa normal kekikle de pişirebilirsiniz.