Nohutlu Tavuk Pilav Tarifi
Nohutlu Tavuk Pilav tarifi: Nohutlu Tavuk Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Tavuk Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nohutlu Tavuk Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk için:
- 2 adet tavuk but
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuğu haşlarken kullanılacak baharatlar:
- 1 çay kaşığı kimyon (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı kekik (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı zerdeçal (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı pul biber (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı hardal tozu (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı tuz (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı karabiber (dilediğiniz kadar)
Nohutlu Tavuk Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları, tüm baharatlar, patates, soğan ve havuçla beraber su olu bir tencereye alalım ve kaynayıp tavuklar pişene kadar (ortalama 1 saat) pişirelim. Bu esnada pirinçleri sıcak suda 1 bekletelim.
- Tavukları ve sebzeleri içerisinden alıp suyu süzgeçle süzelim ve kenarda bekletelim. Tavuklar soğuyunca didikleyip küçük parçalara ayıralım, sonrasında pilava ekleyeceğiz.
- Pilav tenceresine birazcık zeytinyağ alalım ve süzdüğümüz pirinçleri çevirelim. Üzerine nohutları da ekleyip bir tur karıştırıp sıcak tavuk suyunu ekleyelim. Kapağı kapalı kaynayıp fokurduyana kadar kapağı kapalı pişirelim.
- Sonrasında tavukları da ekleyip altını kısıp ve yine kapağını kapatıp suyu çekinceye kadar pişirelim.
- Suyunu iyice çekince bir kağıt havlu koyup kapağı kapalı demlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerine bol karabiber, afiyet olsun!
Nohutlu Tavuk Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Benim tavuk suyum, tavuğu derisi ile haşladığım için kendinden yağlıydı, bu sebeple pilava tekrar tereyağı eklemedim. Ancak derisiz haşlarsınız pilava suyunu eklediğinizde 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz.