Nohutlu Soğuk Çorba Tarifi
Nohutlu Soğuk Çorba tarifi: Nohutlu Soğuk Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Soğuk Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nohutlu Soğuk Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı buğday (önceden ıslatılmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı soğuk su
Nohutlu Soğuk Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Bir gece önceden ıslattığınız yarım su bardağı buğdayı üzerine çıkacak kadar su ekleyerek bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın.
- Ayrı bir tencereye de bir gece önceden suda ıslattığınız, suyunu süzdüğünüz nohutları alın ve üstlerine geçecek kadar su doldurun ve ocağın altını açıp, nohutlar yumuşayana dek pişirin.
- Ardından nohutun ve buğdayın suyunu süzün ve bir kenarda soğuması için bekletin.
- Yoğurdu su, tuz ve zeytinyağı ile karıştırarak, yoğun kıvamlı bir ayran elde edin ve ince doğranmış dereotlarını içine karıştırın.
- Ardından haşlanmış soğumuş olan buğdayları ve haşlanmış soğumuş olan nohutları ilave edin, karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!