Nohutlu Soğan Yahnisi Tarifi
Nohutlu Soğan Yahnisi tarifi: Nohutlu Soğan Yahnisi için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Soğan Yahnisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Nohutlu Soğan Yahnisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram dana eti (tas kebaplık)
- 700 gram arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Nohutlu Soğan Yahnisi tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağını geniş bir tencereye dökün ve kızdırın. Dana etini ilave edip kavurun.
- Etler kavrulduktan sonra arpacık soğan ve salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
- Etler kavrulduktan sonra arpacık soğan ve salçayı ekleyin kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, nar ekşisi ve nohutu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip et yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tereyağını kızdırıp kuru naneyi ekleyin. Kızdırdığınız tereyağını yemeğin üzerine döküp ocaktan alın. Afiyet olsun.