Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nohutlu Şehriye Pilavı Tarifi

Nohutlu Şehriye Pilavı

Nohutlu Şehriye Pilavı Tarifi

Nohutlu Şehriye Pilavı tarifi: Nohutlu Şehriye Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Şehriye Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nohutlu Şehriye Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 30 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon

Nohutlu Şehriye Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Akşamdan ıslattığınız nohutları önce kapağı açık olarak haşlamaya başlayın. Üzerine çıkan köpük ve kabukları iyice temizledikten sonra kapağını kapatıp 1.5 saat boyunca nohutlar iyice pişene kadar haşlamaya devam edin.
  • Nohutlar haşlanınca bir süzgeçle süzün.
  • Bu sırada, tereyağı kısık ateşte erittikten sonra tencereye zeytinyağı ekleyin.
  • Yağ hazır olunca şehriyeleri ekleyip kısık ateşte çevirerek kavurun.
  • Şehriyeler koyulaşınca sarımsağı, baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra, nohutları ekleyip, bir tur daha karıştırın.
  • Son olarak, yemeğin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilavınız suyunu çekince, ocağı kapatın. Pilavınızın üzerine bir kağıt havlu serip kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • Nohutlu şehriyeli pilavınız demlendikten sonra tabağa alıp yanında bir ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nohutlu Şehriye Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavınız pişerken arada tahta bir kaşıkla karıştırın ve kesinlikle kaşığı tencereye vurmayın. Bu hareket, pilavınızın yapışmasına neden olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025