Nohutlu Romanesco Salatası Tarifi
Nohutlu Romanesco Salatası tarifi: Nohutlu Romanesco Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Romanesco Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nohutlu Romanesco Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram piramit karnabahar
- 100 ml. su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 adet ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı susam
Sosu için
- 2 parça haşlanmış piramit karnabahar
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nohutlu Romanesco Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Piramit karnabaharı uzunlamasına ikiye bölerek, kök ve yaprak kısımlarını ayıklayın. Küçük parçalara bölün.
- Piramit karnabaharı haşlayacağınız yayvan bir tencereye su ve tuzu koyun, karnabahar parçalarını yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte haşlayın. Su kaynamaya başladıktan sonra beş dakika orta ateşte tutun ve ocaktan alın. Kalan suyunu süzdürün ve soğutun.
- Sos için haşlanmış piramit karnabahar parçalarından ikisini alın, diğer malzemeleri üzerine ekleyip, blenderdan geçirerek pürüzsüz bir karışım haline getirin.
- Yapışmaz bir tavayı iyice ısıtın. Susamı ekleyip, susamlar açık kahverengi olana kadar kavurun.
- Servis tabağına haşlanmış piramit karnabaharları, nohutu, elinizle iri parçalar halinde kırdığınız ceviz içini ve susamı ekleyin. Salatanın sosunu üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın.
Nohutlu Romanesco Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Haşlama suyuna atacağınız tane karabiberler, karnabaharlarınıza farklı bir lezzet katacaktır.
Nohutlu Romanesco Salatası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz, salatanızı servis ederken ceviz oranını biraz daha arttırabilirsiniz.