Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Nohutlu Pirinç Pilavı tarifi: Nohutlu Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nohutlu Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı sade yağ (ya da tereyağı)
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1,5 tepeleme tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 kase haşlanmış nohut

Nohutlu Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Ocağın altını açın, yağı tencereye koyun, erimesini bekleyin.
  • Erimiş yağın üzerine pirinçleri ekleyin, iyice kavurun.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynar suyu ve tuzu ilave edin.
  • En son nohutları ekleyin,bir tur karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Pilav pişerken ocağın altını en kısıktan bir tık daha yukarıda tutun.
  • Suyu çekene kadar ocağın altını kapatmayın.
  • Suyu çeken pilavın altını kapatın, en az yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Tane tane dökülen, mis gibi pilavımız hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Nohutlu Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavınızın lapa olmasını istemiyorsanız nişastasından olabildiğince ayırmanız gerekir .Bunun için pilav yapmaya başlamadan 30 dakika önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerine bir tatlı kaşığı tuz koyun. Yarım saatin sonunda pirinçleri süzün, soğuk suda birkaç kez yıkayın. Hem yağın kokusunu çıkarmak hem de pilavın lapa olmasını engellemek için yağı iyice kızdırın. Pirinçlerinizi alt üst ederek iyice kavurun.(Pirinçlerin etrafı şeffaflaşıncaya kadar durmadan devam edin.) Pirinç pilavı yapmak için altın oran 1'e 1,5'tur. Hangi kaseyi bardağı kullanırsanız kullanın, her bir ölçü pirinç için 1,5 ölçü kaynar su ilave etmelisiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025