Ana sayfa » Pilav » Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi
Nohutlu Pirinç Pilavı tarifi: Nohutlu Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Pilavınızın lapa olmasını istemiyorsanız nişastasından olabildiğince ayırmanız gerekir .Bunun için pilav yapmaya başlamadan 30 dakika önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerine bir tatlı kaşığı tuz koyun. Yarım saatin sonunda pirinçleri süzün, soğuk suda birkaç kez yıkayın. Hem yağın kokusunu çıkarmak hem de pilavın lapa olmasını engellemek için yağı iyice kızdırın. Pirinçlerinizi alt üst ederek iyice kavurun.(Pirinçlerin etrafı şeffaflaşıncaya kadar durmadan devam edin.) Pirinç pilavı yapmak için altın oran 1'e 1,5'tur. Hangi kaseyi bardağı kullanırsanız kullanın, her bir ölçü pirinç için 1,5 ölçü kaynar su ilave etmelisiniz.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin