Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi
Nohutlu Patlıcan Yemeği tarifi: Nohutlu Patlıcan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Patlıcan Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Nohutlu Patlıcan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy kemer patlıcan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta boy soğan
- 500 gram haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre tereyağı)
Nohutlu Patlıcan Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı şekilde soyun ve küp küp doğrayın.
- Doğradığınız patlıcanları üzerini geçecek kadar tuzlu su koyduğunuz bir kapta yaklaşık 15-20 dakika bekletin (acı suyunun çıkması için).
- Soğanları küçük küçük (yemeklik) doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye koyun, ısındıktan sonra soğanları ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyip yaklaşık 3-4 dakika karıştırın.
- Suda beklemiş olan patlıcanları elinizle sıkıp suyunu süzerek tencereye ilave edin ve patlıcanlar yumuşayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Patlıcanların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika pişirmeye bırakın.
- Patlıcanların yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmek için bir tanesini tencereden alıp bir kaşığın tersiyle ezmeyi deneyin. eğer kolay eziliyorsa pişmiş demektir.
- Patlıcanlar piştikten sonra dilediğiniz kadar tuz ve nohutu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kapatın. Servise hazır, afiyet olsun. :)
Nohutlu Patlıcan Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları tuzlu suyun içinde açık mor renkli bir su çıkana kadar bekletmezseniz yemeğiniz lezzetsiz olur.
Nohutlu Patlıcan Yemeği tarifi için servis önerisi
Yanında pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.