Nohutlu Kuskus Pilavı Tarifi
Nohutlu Kuskus Pilavı tarifi: Nohutlu Kuskus Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Kuskus Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nohutlu Kuskus Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kuskus
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 avuç tel şehriye
Nohutlu Kuskus Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıyoruz.
- Bir avuç tel şehriyeyi ilave edip bir iki dakika kavuruyoruz.
- Ardından kuskusları da ilave edip hafif kahverengi rengini alana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Bir tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip bir iki tur karıştırıyoruz.
- Kaynamış iki bardak sıcak suyu kavrulmuş kuskusların üzerine döküyoruz.
- Tuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
- Pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave ettikten sonra suyunu tamamen çekmiş olan pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup on beş-yirmi dakika dinlenmeye bırakıyoruz ve sonra da afiyetle yiyoruz.
Nohutlu Kuskus Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Tel şehriyeleri çok kavurmadan kuskusu atın, aksi takdirde tel şehriye kuskusla biraz daha kavrulacağı için yanabilir. Eğer suyu az gelirse piştikten sonra dengeli bir şekilde sıcak su ilave edebilirsiniz.
Nohutlu Kuskus Pilavı tarifi için servis önerisi
İlk sıcağı çıkmış olacak şekilde üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.