Nohutlu Kuru Cacık Tarifi
Nohutlu Kuru Cacık tarifi: Nohutlu Kuru Cacık için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Kuru Cacık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Nohutlu Kuru Cacık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet salatalık
- 4 dal taze nane
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 su bardağı tava yoğurt
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı çörek otu
Nohutlu Kuru Cacık tarifi nasıl yapılır?
- Salatalıkları alacalı olarak soyun ve yuvarlak dilimleyin. Geniş bir kase içerisine alın.
- 3 dal taze nanenin yapraklarını ayıklayın ve ince ince kıyıp kaseye ekleyin. Sarımsağı püre haline getirerek kasenin içerisine ekleyin.
- Haşlanmış nohutu ekleyin. Nohutlarınız haşlanmamışsa bir gece önceden suda bekletip mikrodalganın en yüksek ayarında, üzerine su ekleyerek nohutları pişirebilirsiniz.
- Yoğurdun suyunu almamaya dikkat ederek kaseye alın. Tuz, sirke ve zeytinyağının yarısını da ilave edin.
- Tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
- Servis tabağına alın. Üzerine kalan nane yapraklarından ve zeytinyağından ekleyin. Son olarak biraz nohut koyup çörek otunu serpiştirin ve servis edin. Afiyet olsun!
Nohutlu Kuru Cacık tarifinin püf noktası nedir?
Salatalık tuzlandıktan sonra sulanabileceği için tercihen ev yoğurdu yerine tava veya süzme yoğurt kullanın. Eğer akşam veya ertesi gün için hazırlıyorsanız, tuz ve üzüm sirkesini en son eklerseniz sulanma riskini azaltmış olursunuz.