Nohutlu Kraker Tarifi
Nohutlu Kraker tarifi: Nohutlu Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Kraker nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Nohutlu Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram haşlanmış nohut
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı buğday unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
Nohutlu Kraker tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Konserve nohutu yıkayıp süzdükten sonra, blenderden geçirin.
- Üzerine yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Un ve tuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Keten tohumu, kabak çekirdeği ve ay çekirdeğini ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamuru pişirme kağıdının arasına alarak ince bir şekilde açın.
- Büyük boy çay bardağı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Krakerlerinizin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Nohutlu Kraker tarifi için servis önerisi
Krakerlerinizi krem peynir veya damak zevkinize göre hazırlayacağınız dip soslarla servis edebilirsiniz.