Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nohutlu Kraker Tarifi

Nohutlu Kraker

Nohutlu Kraker Tarifi

Nohutlu Kraker tarifi: Nohutlu Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Kraker nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nohutlu Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 2 yemek kaşığı ayçekirdeği içi

Nohutlu Kraker tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Konserve nohutu yıkayıp süzdükten sonra, blenderden geçirin.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Un ve tuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Keten tohumu, kabak çekirdeği ve ay çekirdeğini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Hamuru pişirme kağıdının arasına alarak ince bir şekilde açın.
  • Büyük boy çay bardağı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Krakerlerinizin çıtır çıtır olması için fırının ısısını 120 dereceye düşürerek 10-15 dakika daha pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.

Nohutlu Kraker tarifi için servis önerisi

Krakerlerinizi krem peynir veya damak zevkinize göre hazırlayacağınız dip soslarla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025