Nohutlu Kinoa Salatası Tarifi
Nohutlu Kinoa Salatası tarifi: Nohutlu Kinoa Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Kinoa Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Nohutlu Kinoa Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı kinoa
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 3 adet cherry domates
- 1/2 adet orta boy havuç
- 1/2 adet orta boy salatalık
- 1/2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
- 1/2 adet orta boy sarı dolmalık biber
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 çay kaşığı tuz
Nohutlu Kinoa Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda bekletip, duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz kinoayı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 15-20 dakika kadar haşlayın.
- Haşlama suyunu süzdüğünüz kinoayı, derin bir salata kasesine alın. Ilınması ve diğer salata malzemelerini sıcaklığıyla karartmaması için bir kaşık yardımıyla karıştırıp, havalanmasını sağlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz havuç ve orta kısımlarını temizlediğiniz renkli biberleri soyucu/şekillendirici bir aparat ya da keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde kesin.
- Salatalığı kabuğunu soymadan dört eşit parçaya kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkartın. Hafif etli kalan kabuk kısımlarını havuçlarla birlikte ince uzun şeritler halinde kesin.
- Salatanın servisinde yer vereceğiniz doğranmış sebzeleri, renk ve diriliklerini korumaları için buzlu soğuk suda bekletin.
- Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Sap kısımlarını aldığınız cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.
- Salatanın sosu için; küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Haşladıktan sonra salata kasesine aldığınız kinoayı, haşlanmış nohut, incecik kıyılmış dereotu ve maydanoz ile harmanladıktan sonra servis kasesine alın.
- Buzlu soğuk suda bekleyen doğranmış sebzeler ve domates dilimleri ile süslediğiniz salatayı sosunu ekledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Nohutlu Kinoa Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Kinoayı haşlamadan önce bol soğuk suda bekletmeniz kabuk kısmında bulunan acı tadının gitmesine ve daha kısa sürede haşlanmasına yardımcı olur.Salataların sosunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra salata ile harmanlayın. Sosunu eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.
Nohutlu Kinoa Salatası tarifi için servis önerisi
Arzu ettiğiniz yeşillik ve baharat içeriğine salatada yer verebilirsiniz.