Nohutlu Gökkuşağı Havuçları Tarifi
Nohutlu Gökkuşağı Havuçları tarifi: Nohutlu Gökkuşağı Havuçları için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Gökkuşağı Havuçları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Nohutlu Gökkuşağı Havuçları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet mor havuç
- 2 adet havuç
- 2 adet siyah havuç
- 4 diş sarımsak
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 demet taze kişniş
- 1 yemek kaşığı karaman kimyonu
- 1 yemek kaşığı susam
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Nohutlu Gökkuşağı Havuçları tarifi nasıl yapılır?
- Sarı, turuncu ve mor havuçlarınızı soyun. Mor havuçları ayrı tencerede, sarı ve turuncu havuçları ayrı bir tencerede 10 dakika diri olacak şekilde haşlayın.
- Fırın tepsinizi yağlayın. Pişen havuçları tepsiye dizin. Araya sarımsak tanelerini ekleyin.
- Fırça yardımıyla üzerilerine bolca zeytinyağı sürün. Biraz deniz tuzu ve karabiber serpiştirip fırında 200 C de üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tavanıza susam ve karaman kimyonu ekleyip karıştırarak hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- Pişen taneleri bir kaba alın. Aynı tavaya biraz zeytinyağı ekleyip haşlanmış ve süzülmüş nohutları karıştırarak kavurun. Hafif renk alan nohutların altını kapatın. Susam ve karaman kimyonu ekleyip karıştırın.
- Servis tabağınıza pişen havuçları aktarın. Üzerine nohutları serpiştirin. Kıyılmış kişniş otunu ekleyin. Üzerine biraz daha zeytinyağı ekleyip ılık servis edin. Afiyet olsun.