Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nohutlu Çıtır Mantı Tarifi

Nohutlu Çıtır Mantı

Nohutlu Çıtır Mantı Tarifi

Nohutlu Çıtır Mantı tarifi: Nohutlu Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nohutlu Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet yufka
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı nane

Sos için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça

Nohutlu Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış nohutu eziyoruz. Nane, karabiber ve tuzu ekliyoruz.
  • Yufkaları baş parmağı kalınlığında şerit şerit kesiyoruz.
  • Ezdiğimiz nohuttan yufkanın baş kısmına koyup muska şeklinde 2-3 kez sarıyoruz.
  • Tereyağından bir kaşık ayırıp kalanı eritiyoruz ve önlü arkalı muska mantılara sürüyoruz.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Ayırdığımız tereyağı ve salçadan da sos hazırlıyoruz.
  • Mantılarımızı tabağa alıp üzerine yoğurt ve ve salçayı ekleyip üzerine sumak ve istediğimiz baharatları ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025