Nohutlu Çıtır Mantı Tarifi
Nohutlu Çıtır Mantı tarifi: Nohutlu Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Nohutlu Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet yufka
- 100 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı nane
Sos için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
Nohutlu Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış nohutu eziyoruz. Nane, karabiber ve tuzu ekliyoruz.
- Yufkaları baş parmağı kalınlığında şerit şerit kesiyoruz.
- Ezdiğimiz nohuttan yufkanın baş kısmına koyup muska şeklinde 2-3 kez sarıyoruz.
- Tereyağından bir kaşık ayırıp kalanı eritiyoruz ve önlü arkalı muska mantılara sürüyoruz.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Ayırdığımız tereyağı ve salçadan da sos hazırlıyoruz.
- Mantılarımızı tabağa alıp üzerine yoğurt ve ve salçayı ekleyip üzerine sumak ve istediğimiz baharatları ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.