Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi
Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi: Nohutlu Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nohutlu Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su (Et, sebze olabilir)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy çarliston biber
- 1 adet küçük boy kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarım ve yarım ay şeklinde doğrayın.
- Geniş tabanlı bir tencereye yağları alın ve kısık ateşte ısıtın.
- Soğanları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Daha sonra bulguru ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Salçayı ekleyin karıştırın ve biberleri ilave edin. Kısa bir süre daha kavurun.
- Sıcak suyu tek seferde ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Son olarak nohutları da ekleyerek 2-3 defa karıştırın. Kapağını kapatın.
- 4 dakika kadar yüksek ateşte, 4 dakika orta daha sonra da kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatın kekik serpin ve kağıt havlu ile kapağını kapatarak 20 dakika demlendirin.
Nohutlu Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Salçayı muhakkak bulguru ilave ettikten sonra ekleyin. Yoksa daha sonra sulanacaktır. Demlenmeye bırakmadan kekiği eklemeyi unutmayın! Böylelikle kekik kokusunu daha iyi geçirecektir.
Nohutlu Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
En 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra yanında bir kase yoğurt ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine julyen doğranmış kırmızı soğan koyabilirsiniz.