Nohutlu Bamya Yemeği Tarifi
Nohutlu Bamya Yemeği tarifi: Nohutlu Bamya Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Nohutlu Bamya Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nohutlu Bamya Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 adet limonun suyu
- 500 gram bamya (temizlenmiş)
- 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış) (ya da haşlanmış)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Nohutlu Bamya Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları akşamdan suda beklettikten sonra suyunu süzüp güzelce haşlayın. Dilerseniz konserve haşlanmış nohut kullanabilirsiniz.
- Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve yemeğinizi yapacağınız tencere içinde hafifçe kızdırdığınız yağda kavurun.
- Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Bu aşamada eğer bamyalarınız taze ise salça ve soğanların üzerine ekleyin ve üzerlerini geçecek kadar su koyup bamyaları pişirmeye başlayın.
- Üzerine haşlanmış nohut, üzerlerini geçecek kadar su, doğranmış domates,ntuz, limonun suyu ve baharatları ekleyerek pişirmeye devam edin.
- Domatesler eriyip bamyalar hafif yumuşayınca yemeğiniz hazır! Afiyetler olsun!
Nohutlu Bamya Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Bamyaları temizlerken çok fazla derinden kesmemeye özen gösterin. Bamyaları bütün halde pişirin. Çok karıştırmayın. İçerisine mutlaka limon suyu ilave edin.