Nohut Unu Kurabiyesi Tarifi
Nohut Unu Kurabiyesi tarifi: Nohut Unu Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Nohut Unu Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
120 adet
Nohut Unu Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram nohut unu
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 200 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1 tatlı kaşığı toz kakule
- 200 ml. sıvı yağ
Üzeri için
- - dilediğiniz kadar Pudra şekeri veya toz tarçın
Nohut Unu Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Yapışmaz özellikli bir tavayı orta ateşte ısıtın. Nohut ununu ekleyerek birkaç dakika karıştırarak kavurun. Unun rengi değişecek kadar kavurmayın, sadece kokusunun çıkması gerekiyor. Unu kavurduktan sonra soğuması için bir kenara alın.
- Yumuşak tereyağı ve pudra şekerini çatalla ezerek karıştırın. Soğuyan nohut ununu eleyerek karışıma ekleyin. Toz kakule ve gül suyunu da ekledikten sonra yoğurarak hamurun bir miktar bütünleşmesini sağlayın.
- Sıvı yağı ekleyerek hamuru yoğurun. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru 10 dakika oda ısısında beklettikten sonra hamurdan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları önce parmak uçlarınızda sıkıştırın, sonra avucunuzun içinde yuvarlayarak fındıktan biraz büyük toplar yapın. Hazırladığınız topları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Kurabiyeleri fırına vermeden beş dakika önce fırını 160 derecede ısıtın. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika civarında, altları hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri veya tarçın-toz şeker karışımı serpin. Kurabiyeler tamamen soğuyana kadar dokunmayın.
Nohut Unu Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeler halen yumuşak olacaktır. O nedenle soğuyana kadar tepsiden çıkarılmamaları gerekiyor. Kurabiyeleri metal veya cam bir kavanozda bir ay kadar saklayabilirsiniz. Nohut unu kurabiyesini leblebi tozuyla da hazırlayabilirsiniz. Leblebi tozu kullanacaksanız kavurma işlemini yapmanıza gerek olmayacaktır.