Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nohut Dürümü Tarifi

Nohut Dürümü

Nohut Dürümü Tarifi

Nohut Dürümü tarifi: Nohut Dürümü için gerekli malzemeler nelerdir? Nohut Dürümü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nohut Dürümü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet lavaş

Nohut Dürümü tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden ıslattığınız nohutları süzün ve bir düdüklü tencereye alın.
  • Üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, tencerenin altını açın. Havası çıkmaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Nohutlar pişerken diğer malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanı piyazlık olarak doğrayın ve derince bir kaba alın.
  • Taze soğanları ve maydanozları da ince ince doğradıktan sonra kaba alın. Biberleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin.
  • Baharatlarını, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Son olarak haşlanmış olan nohutları süzün ve karışıma ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Bir servis tahtasına lavaşı alın. İçerisine 2-3 yemek kaşığı kadar hazırladığınız nohutlu karışımdan koyun ve rulo yaparak servis edin.

Nohut Dürümü tarifinin püf noktası nedir?

Eğer etli olarak yapmayı tercih ederseniz, nohutları haşlarken 500 gram kemikli et ile birlikte haşlayıp, malzemelerinize didiklediğiniz etleri de ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025