Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nohut Dürüm Tarifi

Nohut Dürüm

Nohut Dürüm Tarifi

Nohut Dürüm tarifi: Nohut Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Nohut Dürüm nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nohut Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lavaş için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 20 gram yaş maya (1/2 paket)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Nohutlar için:

  • 2 su bardağı nohut (önceden suda bekletilmiş)
  • 2-3 adet ilikli kemik (olmasa da olur ama lezzet vermesi için önemli)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nohut Dürüm tarifi nasıl yapılır?

  • Lavaş için ılık su, ılık süt, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine tuz ve yavaş yavaş un eklenerek iyice yoğurulur.
  • 40 dakika mayalandırılıp 10 bezeye ayrılır. Pasta tabağı büyüklüğünde açılıp tavada arkalı önlü pişirilir. (pişenleri mutfak bezine sarın)
  • Nohut için kemik 30-40 dakika kaynatılır, içine nohutlar da atılıp 30 dakika daha kaynatılır.
  • Tavaya yağlar alınır, üzerine süzülen nohutlar ve baharatlar atılıp kavrulur. (süzülen suyu sakın atmayın çorbalarınız için kullanabilirsiniz)
  • Kavrulan nohut lavaş arasına koyulur. Üzerine istediğiniz malzemeleri serpip sarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025