Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi

Nişastalı Tavuk Göğsü

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi

Nişastalı Tavuk Göğsü tarifi: Nişastalı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Nişastalı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nişastalı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilin
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Nişastalı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencere alın. Yağ eridikten sonra üzerine elenmiş un ve nişastayı ilave edin.
  • Unun kokusu çıkana kadar güzelce kavurun. Ardından içerisine azar azar süt ilave edin. Bir yandan da karıştırın. Bu şekilde topaklanmasını engellemiş olursunuz.
  • Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Nişastalı Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi

Üzerine toz tarçın serpip fındık ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025