Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi
Nişastalı Tavuk Göğsü tarifi: Nişastalı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Nişastalı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Nişastalı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilin
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Nişastalı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencere alın. Yağ eridikten sonra üzerine elenmiş un ve nişastayı ilave edin.
- Unun kokusu çıkana kadar güzelce kavurun. Ardından içerisine azar azar süt ilave edin. Bir yandan da karıştırın. Bu şekilde topaklanmasını engellemiş olursunuz.
- Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.
- Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Nişastalı Tavuk Göğsü tarifi için servis önerisi
Üzerine toz tarçın serpip fındık ilavesiyle servis edebilirsiniz.