Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi
Nişastalı Pamuk Poğaça tarifi: Nişastalı Pamuk Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Nişastalı Pamuk Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
22 adet
Nişastalı Pamuk Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı nişasta
- 5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Nişastalı Pamuk Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ısıtarak ılıklaştırın ve bir kaba aldıktan sonra üstüne mayayı ve toz şekeri ekleyip, eriyene dek parmağınızla karıştırın ve 5 dakika kadar bekletin.
- Ardından yumurta beyazını, tuzu ve yağı ekleyip karıştırın.
- Nişastayı ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde din.
- Hamuru sarın ve 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletin.
- Ellerinizi yağlayın ve kabarmış hamuru alttan üste doğru hafifçe tekrar yoğurup, tekrar sarın ve 15 dakika kadar daha bekletin.
- Hamurdan daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin ve tepside de 10 dakika daha bekletin.
- Ardından üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyetler olsun!
Nişastalı Pamuk Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız mayanın taze olması ve sütünüzün gerçekten ılık olması çok önemli. Sıcak süt mayayı öldürür, soğuk süt ise kabarmasına engel olur.