Nişastalı Kurabiye Tarifi
Nişastalı Kurabiye tarifi: Nişastalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Nişastalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Nişastalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 250 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 150 gram un
- 150 gram nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 70 gram toz fındık
- 70 gram damla çikolata
Nişastalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, toz şeker ve yumurtaları bir kapta mikserle çırpın.
- Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin. Malzemeler karışana kadar mikserle çırpın.
- Mutfak robotunda toz şeklinde çekilmiş fındık, zeytinyağı ve damla çikolatayı ekleyip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan nişastalı kurabiyeleri, oda ısısında ılık hale gelene kadar beklettikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Nişastalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleriniz pişerken hafifçe yayılacağı için hamur toplarını çok büyük yapmayın ve tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakmayı ihmal etmeyin.