Niçoise Salatası Tarifi
Niçoise Salatası tarifi: Niçoise Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Niçoise Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Niçoise Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram taze fasulye
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 3 adet haşlanmış yumurta
- 1/2 su bardağı siyah zeytin
- 400 gram konserve ton balığı
- 50 gram ançuez
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı hardal
Niçoise Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri, kılçık ve kenar kısımlarını ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün. Derin bir tencerede kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayın.
- Domatesleri iri parçalar halinde dilimleyin. Kırmızı soğanı halka halka kesin. Haşlanmış yumurtaları dört eşit parçaya bölün.
- Konserve ton balığının yağını iyice süzdürün. Ançüezleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
- Haşlanmış fasulyeler, siyah zeytin ve doğranmış diğer tüm salata malzemelerini derin bir kapta karıştırın.
- Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak ve hardalı karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salata ile harmanladıktan sonra kızarmış ekmek dilimleri ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Niçoise Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanmış yeşil fasulyeleri, rengini koruması ve kararmaması için; haşladıktan hemen sonra buzlu soğuk su dolu bir kapta bekletin.