Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Niçoise Salatası Tarifi

Niçoise Salatası

Niçoise Salatası Tarifi

Niçoise Salatası tarifi: Niçoise Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Niçoise Salatası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Niçoise Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram taze fasulye
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • 1/2 su bardağı siyah zeytin
  • 400 gram konserve ton balığı
  • 50 gram ançuez
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı hardal

Niçoise Salatası tarifi nasıl yapılır?

  • Taze fasulyeleri, kılçık ve kenar kısımlarını ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün. Derin bir tencerede kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayın.
  • Domatesleri iri parçalar halinde dilimleyin. Kırmızı soğanı halka halka kesin. Haşlanmış yumurtaları dört eşit parçaya bölün.
  • Konserve ton balığının yağını iyice süzdürün. Ançüezleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Haşlanmış fasulyeler, siyah zeytin ve doğranmış diğer tüm salata malzemelerini derin bir kapta karıştırın.
  • Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak ve hardalı karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu salata ile harmanladıktan sonra kızarmış ekmek dilimleri ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Niçoise Salatası tarifinin püf noktası nedir?

Haşlanmış yeşil fasulyeleri, rengini koruması ve kararmaması için; haşladıktan hemen sonra buzlu soğuk su dolu bir kapta bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025