Nevzine Tatlısı Tarifi
Nevzine Tatlısı tarifi: Nevzine Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Nevzine Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Nevzine Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 su bardağı tahin
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon suyu
- 1/2 su bardağı üzüm pekmezi
Üzeri İçin:
- 1 top dondurma
- 4 yemek kaşığı pekmez
Nevzine Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynmaya bırakın. Kaynadıktan sonra 3 damla limon suyu sıkın ve ocağın altını kısın.
- Pekmezi de üzerine ilave edin ve 5 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Derin bir kasede, oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, süt, sirke ve tahini karıştırın.
- 4 su bardağı unu ve kabartma tozunu karışımın içerisine azar azar ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun veya spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlanmış ve ısıya dayanıklı bir kabın içerisine bu karışımı yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve pekmezli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. Yaklaşık 15-20 dakika şerbeti çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek, üzerine bir top dondurma ve pekmez ilavesiyle servis edin. Afiyet olsun!