Nevzine Tatlısı Tarifi
Nevzine Tatlısı tarifi: Nevzine Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Nevzine Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Nevzine Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında) (yaklaşık 5-6 yemek kaşığı dolusu)
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) tahin (yaklaşık 150 ml)
- 1 çay bardağı ceviz içi (yaklaşık 50 gr)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (2 bardaktan sonrasını kontrollü ekleyiniz)
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
- 1/2 çay bardağı pekmez
Nevzine Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru yapmaya başlamak için önce sıvılar karıştırılır. Daha sonra da un ve kabartma tozu ilavesi yapılır (benim unumla tam 3 bardak yeterli oldu, siz de kontrollü ekleyiniz).
- En son iri çekilmiş cevizi ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir (Bu hamur biraz yağlıdır, un miktarını çok arttırmayın, çok cıvık gelirse bir çay bardağı kadar daha ilave edin en fazla).
- Hamur pişirme kabına güzelce bastırarak yayılır (bastırmaktan korkmayın, hamur şekil alıp sıkışsın).⠀
- Çok ince olmamasına özen gösteriniz yoksa şerbetini çektikten sonra servis tabağına alamadan tatlınız dağılabilir ve çok kalın da bırakmayın.
- Fırına vermeden önce dilimlenir ve dilenirse çatalla üstünden geçerek şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlının üzerine (ilk sıcağı çıkınca) soğumuş şerbet ilave edilip bir kaç saat bekletilir.
- Dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Nevzine Tatlısı tarifi için servis önerisi
Cevizle süslenip servis edilebilir.