Nergizleme Tarifi
Nergizleme tarifi: Nergizleme için gerekli malzemeler nelerdir? Nergizleme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Nergizleme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 2 dal taze nane
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı (silme) pul biber
- 1/2 çay kaşığı (silme) karabiber
Nergizleme tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kaba alıp üzerlerini geçecek kadar su koyun. Ocağın altını açın ve tamamen katı olmaları için yaklaşık 7 dakika pişmeye bırakın.
- Yumurtalar haşlandıktan sonra soğumalarını bekleyin. Kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp bir kenara alın.
- Derince bir kabın içerisine yeşil soğanı, kuru soğanı, maydanozu ve naneyi çok ince ince olacak şekilde doğrayarak alın.
- Baharatlarını da ekleyip güzelce harmanlayın.
- Doğradığınız yumurtaları da ekleyip, yumurtaları dağıtmamaya özen göstererek karıştırın ve bir servis tabağına alıp servis edin.
Nergizleme tarifinin püf noktası nedir?
Nergizlemenin en önemli püf noktası yumurtaları çok iyi haşlamak ve tamamen katı olmalarını sağlamak. Bir diğer önemli nokta ise kullanacağınız malzemelerin taze olması.