Nefis Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Nefis Bal Kabağı Çorbası tarifi: Nefis Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Nefis Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Nefis Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dilim bal kabağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zencefil
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 litre sıcak su
Nefis Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 4 dilim bal kabağını güzelce temizleyip küçük dilimler şeklinde doğuyoruz ve yıkıyoruz. Sonra patatesleri küp küp doğuyoruz.
- Yemeklik doğranmış soğanları, küp küp doğranmış havuç ve sarımsak ile beraber geniş bir tencerede sıvı yağda kavuruyoruz.
- Kavrulan malzemelerin üzerine doğradığımız patates ve bal kabağını ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz ve üzerine 2 litre sıcak su ekleyip orta ateşte kaynatıyoruz.
- Bal kabağı ve patatesler yumuşayınca blender ile tencere içerisinde çekelim ve biraz daha kaynamaya bırakalım.
- Son olarak 1 bardak süt ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altına kapatalım.
- Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Nefis Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tuz ve su miktarı tamamen size bağlı tercihiniz gör ekleyip azaltabilirsiniz. Çorba çok sulu olursa biraz daha fazla kaynatarak kıvama gelmesini sağlayabiliriz az ise sıcak su ekleyip kaynatabiliriz.