Nasi Goreng Tarifi
Nasi Goreng tarifi: Nasi Goreng için gerekli malzemeler nelerdir? Nasi Goreng nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Nasi Goreng yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk kalça (derisiz)
- 1/4 adet kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı basmati pirinci (haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı sambal sos
- 2 yemek kaşığı tatlı soya sos
- 1 tatlı kaşığı balık sosu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1/2 adet salatalık
- 3 adet karides cipsi
- 1 tatlı kaşığı sambal sos
Nasi Goreng tarifi nasıl yapılır?
- Büyük bir wok tavayı ısıtın, içerisine önce sıvı yağ ve küp doğranmış tavuk parçalarını koyup kızarana kadar soteleyin.
- Ardından tavaya minik küpler halinde doğranmış kırmızı soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip hafif renk alana kadar kavurun.
- Tavaya yumurtayı da ekleyip karıştırarak kavurun, ardından haşlanmış ve soğutulmuş pirinçleri ve sosları da ekleyip yüksek ateşte pirincin hafif dibi tutana kadar kavurup ocaktan alın. Dilerseniz tatlı soya sosu yerine 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı esmer şeker de kullanabilirsiniz.
- Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine yağda kızarttığınız göz yumurta, salatalık dilimleri, karides cipsi ve biraz daha sambal sos koyup servis edin. Afiyet olsun.