Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nasi Goreng Tarifi

Nasi Goreng

Nasi Goreng Tarifi

Nasi Goreng tarifi: Nasi Goreng için gerekli malzemeler nelerdir? Nasi Goreng nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nasi Goreng yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet tavuk kalça (derisiz)
  • 1/4 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı basmati pirinci (haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı sambal sos
  • 2 yemek kaşığı tatlı soya sos
  • 1 tatlı kaşığı balık sosu

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 adet salatalık
  • 3 adet karides cipsi
  • 1 tatlı kaşığı sambal sos

Nasi Goreng tarifi nasıl yapılır?

  • Büyük bir wok tavayı ısıtın, içerisine önce sıvı yağ ve küp doğranmış tavuk parçalarını koyup kızarana kadar soteleyin.
  • Ardından tavaya minik küpler halinde doğranmış kırmızı soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip hafif renk alana kadar kavurun.
  • Tavaya yumurtayı da ekleyip karıştırarak kavurun, ardından haşlanmış ve soğutulmuş pirinçleri ve sosları da ekleyip yüksek ateşte pirincin hafif dibi tutana kadar kavurup ocaktan alın. Dilerseniz tatlı soya sosu yerine 2 yemek kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı esmer şeker de kullanabilirsiniz.
  • Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine yağda kızarttığınız göz yumurta, salatalık dilimleri, karides cipsi ve biraz daha sambal sos koyup servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025