Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narlı Pilav Tarifi

Narlı Pilav

Narlı Pilav Tarifi

Narlı Pilav tarifi: Narlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç nar

Narlı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci ıslatalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Kuş üzümlerini ılık suda bekletelim.
  • Zeytinyağını bir tencereye ekleyip dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Biraz renk alınca soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Bolca yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip biraz daha kavuralım. Tuz hariç baharatları ekleyerek karıştıralım.
  • Kuş üzümünü ekleyelim. En son kaynamış su, tuz ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  • Kaynayana dek yüksek ateşte sonrasında en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra bir bez örterek kapağı kapalı demlenmesini sağlayalım.
  • Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp, ılınmış pilava ekleyerek harmanlayalım. Üzerini narla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025