Narlı Pilav Tarifi
Narlı Pilav tarifi: Narlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 yemeklik
Narlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı ucu yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç dereotu
- 1 avuç maydanoz
- 1 avuç nar
Narlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci ıslatalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Kuş üzümlerini ılık suda bekletelim.
- Zeytinyağını bir tencereye ekleyip dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Biraz renk alınca soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Bolca yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip biraz daha kavuralım. Tuz hariç baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Kuş üzümünü ekleyelim. En son kaynamış su, tuz ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Kaynayana dek yüksek ateşte sonrasında en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra bir bez örterek kapağı kapalı demlenmesini sağlayalım.
- Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp, ılınmış pilava ekleyerek harmanlayalım. Üzerini narla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.