Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narlı Otlu İç Pilav Tarifi

Narlı Otlu İç Pilav

Narlı Otlu İç Pilav Tarifi

Narlı Otlu İç Pilav tarifi: Narlı Otlu İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Otlu İç Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narlı Otlu İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç nar

Narlı Otlu İç Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci ıslatın. Soğanı küp küp doğrayın. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
  • Zeytinyağını bir tencereye ekleyin dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya başlayın. Biraz renk alınca soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Bolca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun. Tuz hariç baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Kuş üzümünü ekleyin. En son kaynamış su, tuz ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • Kaynayana dek yüksek ateşte sonrasında en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra bir bez örterek kapağı kapalı demlenmesini sağlayın.
  • Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın, ılınmış pilava ekleyerek harmanlayın. Üzerini narla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025