Narlı Otlu İç Pilav Tarifi
Narlı Otlu İç Pilav tarifi: Narlı Otlu İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Otlu İç Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Narlı Otlu İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ucu yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç dereotu
- 1 avuç maydanoz
- 1 avuç nar
Narlı Otlu İç Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci ıslatın. Soğanı küp küp doğrayın. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
- Zeytinyağını bir tencereye ekleyin dolmalık fıstıkları ekleyerek kavurmaya başlayın. Biraz renk alınca soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Bolca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun. Tuz hariç baharatları ekleyerek karıştırın.
- Kuş üzümünü ekleyin. En son kaynamış su, tuz ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Kaynayana dek yüksek ateşte sonrasında en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
- Suyunu çektikten sonra bir bez örterek kapağı kapalı demlenmesini sağlayın.
- Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın, ılınmış pilava ekleyerek harmanlayın. Üzerini narla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.