Narlı Muhallebi Tarifi
Narlı Muhallebi tarifi: Narlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Narlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı soğuk süt
- 1 gram damla sakızı (1 küçük parça)
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3/4 su bardağı toz şeker
Narlı katı için:
- 1,5 su bardağı nar suyu
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet orta boy nar
Narlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız narı ortadan ikiye kesip, bir kaşık yardımıyla kabuk kısmına vurarak tanelerini çıkartın. Beyaz kısımlarını tek tek ayıkladığınız nar tanelerini ayrı bir kaba alın.
- Tatlının narlı katı için; nar suyu, su, mısır nişastası ve şekeri küçük bir sos tenceresine alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan meyve peltesine nar tanelerini katıp, hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Servis kaselerinin tabanını bir parmak kalınlığında hazırladığınız narlı sos ile doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Tatlının muhallebisi için; soğuk süt, buğday nişastası, şeker ve damla sakızını derin bir tencereye aktarın.
- Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdığınız muhallebi harcını, orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- Bir kısmını narlı meyve peltesi ile doldurduğunuz servis kaselerini buzdolabından çıkartın. Üst kısımlarında küçük bir pay bırakacak şekilde hazırladığınız muhallebi ile doldurun.
- Son dokunuşu üzerlerine kalan narlı meyve peltesini doldurarak yapın. Her kase için 1,-1,5 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Dilerseniz bir miktar daha nar tanesi ekleyin. Buzdolabında soğutup, kıvam aldıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Narlı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Tarifinde yağ bulunmayan muhallebiyi, servis kaplarına yapışmaması için; su ile duruladığınız ve fazla suyunu süzdürdüğünüz servis kaselerine paylaştırın.Koyu bir kıvam alan muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, tamamen pürüzsüz bir kıvam elde etmek için ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Narlı Muhallebi tarifi için servis önerisi
Tatlıyı, büyük bir kek kalıbında hazırlayabilir, buzdolabında dondurduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.