Narlı Muhallebi Tarifi
Narlı Muhallebi tarifi: Narlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Narlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme ölçüden az, silme kaşık ölçüsünden fazla olacak şekilde)
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 paket krem şanti
- 100 gram taze peynir (200 gram olan paketin yarısı)
- 1 paket vanilin
Narlı pelte için:
- 300 mililitre nar suyu
- 100 mililitre su
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı nar tanesi
Üzeri için:
Narlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak muhallebi yapılarak başlanır. Muhallebi için bir tencereye; süt, un, nişasta, pirinç unu eklenerek iyice çırpılır ve ocağın altı yakılır.
- Sürekli karıştırılarak koyulaşınca bir iki taşım fıkırdama olunca altı kapatılır.
- İlk buharı çıkınca peynir eklenir iyice çırpılarak muhallebiye yedirilir.
- Ardından krem şanti ve vanilin eklenerek çırpılır. Kaplara eşit şekilde paylaştırılır ve oda sıcaklığında soğuması beklenir. Ardından buzdolabında iyice soğumaya bırakılır.
- Peltesi için: Bir sos tenceresine nar suyu ve şeker eklenir. Ayrı bir kasede nişasta su ile açılır ve içine eklenir. İyice karıştırılır.
- Ocağın altı yakılır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca ve ilk dumanı çıkınca vanilyası eklenir.
- Ardından nar taneleri eklenir ve muhallebi doldurulan kapların üzerine eşit şekilde ilave edilir.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Servis esnasında üzerine tekrar nar taneleri serpiştirilir. Afiyet olsun.